Alcázar jutjats

Alcázar (a l’esquerra) durant la seva declaració del dia 9 d’abril. Foto: Laura Fíguls/ACN

Nou cop a l’equip de govern municipal de l’Hospitalet pel cas Consell Esportiu. Segons ha avançat El Periódico citant informes de la Policia Nacional, els investigadors consideren que Cristian Alcázar, segon tinent d’alcaldia, seria un dels responsables de la presumpta trama de malversació de fons a l’ens esportiu.

La unitat d’investigació del cos policial denuncia als informes presentats a la causa “passivitat, permissivitat o deixadesa” davant la presumpta manca de control de les subvencions públiques per valor d’uns 200.000 euros anuals, segons recull el mateix mitjà. També observa un possible “enriquiment il·lícit”, entre altres irregularitats.

En aquesta part de la investigació el cos policial no implica l’alcaldessa, Núria Marín, acusada de no haver fet cas de les advertències sobre les presumptes anomalies. Tot i així, a mitjans de gener eldiario.es va publicar que la mateixa Policia sospita que hi podria haver hagut  “una certa col·laboració i/o connivència” entre l’alcaldessa, els dirigents de l’ens esportiu i l’anterior secretari de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras. Sigui com sigui, la clau que corroborarà o no aquesta hipòtesi és el mòbil de Marín, que encara està sent analitzat pels investigadors.

A parer de la Policia, i segons les recents informacions d’El Periódico, sí que hi hauria hagut “connivència” entre Alcázar, expresident de l’entitat, Eduard Galí, exdirector del Consell, i els tècnics municipals “responsables de la verificació de les subvencions”.

Alcázar defensa la seva innocència

El mateix Alcázar, que a diferència de l’exregidor Cristóbal Plaza, també investigat per aquesta presumpta trama de corrupció, continua ostentant un càrrec al govern municipal, va demanar l’arxivament de la causa oberta contra ell i va defensar la seva actuació. Ho va fer el passat 20 de desembre, quan va declarar al Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet.