Cotxe Llevaneu

Un dels dos cotxes llevaneu de l’AMB. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat el seu dispositiu hivernal a les rondes de Barcelona davant les previsions meteorològiques que anuncien la possibilitat de neu aquest dimarts, especialment entre mig matí i mitja tarda.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la regió es troba en nivell groc per risc de neu. Això podria fer que s’acumulessin fins a dos centímetres de neu per sobre dels 400 metres.

Per la seva banda, l’AMB ha explicat que es posarà en marxa un equip preparat per “mobilitzar-se en qualsevol moment i netejar la calçada en aquestes vies de circumval·lació que són vitals per garantir una bona mobilitat a l’àrea metropolitana”. “La presència de precipitació sòlida juntament amb les baixes temperatures pot implicar un paviment altament lliscant que pot alterar les condicions habituals de mobilitat”, ha afegit.

El protocol

L’AMB disposa de dos vehicles –un de pesant i un de lleuger– que tenen una pala llevaneu i un escampador de sal que s’activen automàticament quan cau una forta calamarsada o bé quan la temperatura baixa dels tres graus i la humitat és molt elevada.

L’última vegada que l’AMB va activar aquest dispositiu va ser la passada primavera, el 4 d’abril del 2022.