Biodiversitat

La diversitat de fauna i flora a la metròpoli és un fre per a les malalties infeccioses. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va presentar dimarts un estudi a l’auditori de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat en el qual vincula la salut humana amb la biodiversitat al territori. Sota el títol de Biodiversitat i salut, la recerca demostra científicament que l’augment d’espècies de flora i fauna a les ciutats produeix una millora de la salut de les persones.

En la jornada de presentació celebrada dimarts hi van participar diversos experts en la matèria, com Arnau Lluch, integrant de Barcelona Regional, que va afirmar que “un ecosistema sa i equilibrat és una barrera davant les malalties infeccioses com el coronavirus”.

En línies similars va expressar-se Ferran Campillo, pediatre i coordinador del Grup de Treball de Salut Mediambiental de la Societat Catalana de Pediatria. “La natura té un paper vital en la prevenció i el tractament de malalties”, explicava. Així, va relatar que els infants que estan en contacte amb espais naturals amb més biodiversitat emmalalteixen menys.

L’estudi determina que la biodiversitat té un paper molt rellevant en el control i la regulació de malalties infeccioses d’origen animal, ja que fa de barrera i evita que les malalties arribin als éssers humans.

Per últim, la presentació de la recerca va servir per destacar un darrer element positiu de la biodiversitat. Segons expliquen des de l’AMB, la varietat de fauna i flora “també afecta positivament la nostra salut mental i espiritual: entre d’altres, existeix l’efecte biofília, és a dir, la sensació de benestar que sentim les persones quan estem en contacte amb éssers vius”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram