Piscina hotel Sitges

L’Ajuntament aprofitaria l’excedent d’aquesta dessaladora per a equipaments públics. Foto: Arxiu

El Gremi d’Hotels de Barcelona estudia fer ús d’una dessaladora per poder omplir les piscines aquest estiu, en l’actual context de restriccions per la sequera, després que el Govern anunciés una flexibilització de les limitacions en determinats sectors, com el turístic. Del projecte se’n podrien beneficiar gairebé 180 hotels del total de 460, que són els que disposen de piscina a les seves instal·lacions.

Segons avançava El País, el Gremi treballa conjuntament amb l’Ajuntament el projecte de la dessaladora perquè l’excedent d’aquesta aigua es podria destinar a equipaments de la ciutat que tinguin problemes per funcionar amb normalitat durant la sequera, com les piscines públiques. Segons recorda el mitjà citat, però, els permisos i el volum d’aigua que es podria extreure del mar depenen de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). L’Ajuntament ajudarà el Gremi en la tramitació del projecte en cas que sigui viable i es beneficiarà de l’excedent d’aigua, però el cost l’assumiran els hotelers.

Segons el Gremi, les piscines dels hotels no necessiten grans quantitats d’aigua. La majoria, de fet, disposen de sistemes sostenibles de recirculació de l’aigua, que permeten un estalvi econòmic i a la vegada un reaprofitament del recurs. En aquests casos, la pèrdua d’aigua és molt lleu fora de temporada, tot i que augmenta en l’època de bany per esquitxades i per l’evaporació de l’aigua donades les temperatures estivals.

Encara es desconeix, però, si la idea és instal·lar una dessaladora mòbil a la ciutat, que caldria ubicar prop del mar.. L’ACA analaitzarà cas per cas cada una de les peticions que està rebent arran del context de sequera.

El paper del Clúster de l’Aigua

El Clúster de l’Aigua també assessora els membres del Gremi d’Hotels de Barcelona sobre projectes per reduir el consum. Ambdues entitats treballen plegades per aportar solucions innovadores als reptes de la gestió de l’aigua als establiments d’allotjament turístic.

L’assessorament pren especial rellevància després que el Govern hagi creat dues línies d’ajuts, dotades amb 12,7 milions d’euros, per finançar projectes d’estalvi d’aigua al sector. El passat dijous el Clúster va oferir un webinar per resoldre dubtes i orientar els assistents a l’entorn dels projectes que es poden acollir a les línies de finançament. L’acte va comptar amb la participació d’un centenar de persones, segons afirma el Gremi d’Hotels de Barcelona.

El Clúster Català de l’Aigua està format per empreses i centres de coneixement que des del 2008 operen en el sector de l’ús sostenible de l’aigua i té la missió de millorar la competitivitat global dels seus associats. Hi participen fabricants d’equips, laboratoris, consultories, enginyeries, universitats i altres entitats relacionades amb el sector de l’aigua i les solucions per a l’ús sostenible d’aquest element.

Les úniques piscines municipals que podrien obrir aquest estiu si continua la sequera
WhatsAppEmailXFacebookTelegram