Accessibilitat

En la trobada, en la qual van participar representants dels municipis metropolitans, hi havia l’AMB i COCEMFE Barcelona. Foto: AMB

Cal que les persones amb discapacitat tinguin un millor accés a la nova realitat de la Covid-19 i als canvis que aquesta ha provocat en el seu dia a dia.

Aquesta és la conclusió a la qual es va arribar durant la darrera reunió entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Federació d’entitats de persones amb discapacitat física i orgànica Francesc Layret (COCEMFE Barcelona) celebrada aquest dimarts.

En la trobada, en la qual van participar representants dels municipis metropolitans, es van esmentar les diferents bones pràctiques vinculades a la situació de pandèmia que han engegat els ajuntaments de l’AMB en el camp de l’accessibilitat.

“Un dels àmbits on els representants dels ajuntaments participants han fet més èmfasi és l’accessibilitat digital, un tema urgent i necessari en aquests temps en què molts dels tràmits amb les administracions s’han de fer de manera telemàtica”, expliquen des de l’AMB.

Així, es va citar l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat com a exemple de bones pràctiques. Aquest consistori ha posat en marxa un curs per ensenyar a fer tràmits en portals com La Meva Salut, la renovació del DNI o altres gestions bàsiques.

També van destacar les iniciatives dels ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet i Sant Boi de Llobregat, que han treballat en la millora de l’accessibilitat dels webs municipals.

Ara, amb les experiències relatades durant la trobada, l’AMB elaborarà un banc de bones pràctiques que pugui servir de model per a altres ajuntaments que vulguin aplicar mesures per afavorir l’accessibilitat de les persones amb discapacitat.

A més, es crearà un espai de FAQ (preguntes freqüents) amb les consultes més comunes que es reben sobre accessibilitat, inserció laboral de les persones amb discapacitat i promoció de l’autonomia personal per tal de facilitar la tasca a tècnics, empreses i ciutadania.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram