Govern

L’executiu vol esperar que es clarifiqui el projecte abans que la ciutadania decideixi. Foto: Jordi Bedmar/Govern

El Govern ha decidit ajornar la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 que s’havia de fer el 24 de juliol. Segons fonts de Palau, l’executiu vol esperar que es clarifiqui el projecte abans que la ciutadania decideixi, ja amb els detalls tècnics concrets i tancats.

D’aquesta manera, la Generalitat no té previst fixar, de moment, una nova data per fer la consulta a les comarques afectades per l’esdeveniment esportiu. Així mateix, el Govern vol que la situació amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) i el govern de l’Aragó es resolgui al més aviat possible.

El president del COE, Alejandro Blanco, es va mostrar obert dimecres a negociar la candidatura per als Jocs directament amb els territoris i les estacions d’esquí aragoneses que hi han mostrat interès.

“Volem els Jocs d’Hivern”

La notícia arriba pocs dies després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegurés que el Govern segueix “determinat” i disposat a fer “els passos que facin falta” per aconseguir organitzar l’esdeveniment esportiu. “Els Jocs són bons. Volem els Jocs”, va dir en roda de premsa dimarts després que el COE hagués donat per trencades les negociacions per l’immobilisme de l’Aragó.

Tot plegat coincideix també amb el recent llançament d’una campanya publicitària institucional sobre els Jocs. El conseller d’Economia, Jaume Giró, diu que l’espot de la Generalitat busca explicar “l’oportunitat de país” que, a parer del Govern, signifiquen els Jocs d’Hivern. En aquest sentit, Giró reivindica la indústria del turisme i lamenta que sigui “sistemàticament menystinguda” per alguns grups parlamentaris.

La CUP demana que s’abandoni

Per la seva banda, la CUP ha exigit al Govern que “abandoni definitivament” la candidatura per als Jocs. A través d’un missatge a Twitter, els anticapitalistes han demanat aquest divendres que l’executiu renunciï al projecte després de l’anunci d’ajornament de la consulta.

La CUP reclama al Govern que posi “ja” en marxa un procés de diàleg i debat amb el territori per impulsar mesures per un “Pirineu viu”.