Estació del Nord

Els viatges internacionals des de l’Estació del Nord són els que més èxit tenen. Foto: B:SM

L’Estació del Nord ha tancat la temporada d’estiu amb més de 41.000 sortides i arribades d’autocar. Es tracta d’un 48% més d’expedicions que l’any passat i de les mateixes xifres que abans de la pandèmia. Així mateix, el nombre de viatgers que han passat per l’estació durant aquests mesos supera els 700.000.

Les línies regulars més utilitzades han estat les internacionals, les que porten a destinacions de costa i les que es dirigeixen a punts d’interès turístic de proximitat. De fet, pel que fa a l’increment d’expedicions, destaquen les línies amb destinacions internacionals -sobretot a França i Itàlia- que han crescut un 32% respecte a l’any passat i un 14% més que el 2019.

En l’àmbit català, les línies amb més desplaçaments i viatgers han estat les que van a la Costa Brava, amb un 50% més d’expedicions que l’any anterior. El següent destí amb més sortides i arribades des de l’Estació del Nord ha estat la zona dels Pirineus, seguit de la línia que porta a Cardedeu, que fa parada a La Roca Village; i la de l’Aeroport de Girona. Aquest estiu també s’han triplicat les sortides d’excursions d’un dia des de l’Estació.

Per a B:SM, les xifres d’aquest estiu confirmen que l’Estació del Nord es consolida com a referent de sortides i arribades d’autocars a destinacions nacionals i internacionals. També és el punt de sortida i arribada de viatges discrecionals, com per exemple aquells adreçats a la gent gran i de colònies d’estiu per a infants i joves.

És per això que el primer tinent d’alcalde i president de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), Jaume Collboni, ha assegurat que els serveis  garanteixen una oferta de qualitat “atractiva” per al visitant i “coherent” amb el model “equilibrat” que vol la ciutat.