Guia turístic

Els guies turístics hauran d’utilitzar radioguies durant les seves visites al carrer. Foto: J. Bataller/ACN

L’Ajuntament de Barcelona i les associacions de guies AGUICAT i APIT van anunciar aquest dimarts que havien arribat a un acord de bones pràctiques per mirar d’evitar la massificació turística. L’acord suposa una revisió del que ja van signar el 2017.

Segons ha explicat el mateix consistori, es tracta de 18 accions que tenen per objectiu millorar l’experiència dels turistes, difondre la feina que fan els guies acreditats, afavorir la convivència amb els veïns i preservar l’espai públic.

En el terreny pràctic, això significa que els grups de turistes es limitaran a menys de 30 persones i s’adaptaran sempre a l’espai públic que ocupin. Al mateix temps, els guies no podran utilitzar mètodes com altaveus i hauran de prioritzar sistemes com les radioguies.

Un altre dels compromisos als quals s’ha arribat és l’establiment de rutes predissenyades amb punts d’inici i final de les visites que tinguin el mínim impacte en el desenvolupament d’altres activitats públiques. Així mateix, els guies no podran captar turistes al carrer i hauran de fomentar les visites programades i la compra anticipada de rutes.

Finalment, el compromís deixa en mans dels guies la tasca d’evitar conductes irrespectuoses amb el patrimoni arquitectònic.

A Ciutat Vella hi haurà més restriccions

En el cas dels barris del centre, les mesures seran més restrictives que a la resta de la ciutat. Així, es limitaran els grups a 15 persones i serà obligatori l’ús de radioguies per tal de reduir l’impacte acústic. “A més, en un total de 24 carrers i places s’estableix un sentit únic de circulació, com a la plaça de Sant Felip Neri o al carrer del Paradís”, expliquen des de l’Ajuntament.

Amb tot, l’acord no ha satisfet a tothom. En declaracions a betevé, les entitats veïnals del Gòtic han assenyalat que les mesures tindran molt poc impacte real i no evitaran la massificació turística del centre.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram