Helfried Carl ha donat la bona notícia als tinents d’alcalde Marc Serra i Jordi Martí. Foto: Ajuntament

Barcelona ha estat escollida Capital Europea de la Democràcia 2023/2024 per un jurat de més de 2.500 ciutadans dels Estats que formen el Consell d’Europa. La capitalitat implica que des del setembre i fins a l’agost de l’any que ve, Barcelona acollirà un programa d’esdeveniments i activitats dirigides a l’enfortiment de la democràcia a Europa, organitzats conjuntament amb diferents organitzacions ciutadanes europees.

Un total de tretze ciutats europees han participat en el procés d’elecció, presentant els projectes més rellevants en l’àmbit de la democratització. Barcelona va exposar el procés participatiu relacionat amb les Superilles, els pressupostos participatius i les assemblees ciutadanes, com el Fòrum Jove i l’Assemblea del Clima. Braga i Brussel·les han quedat finalistes.

El principal promotor de la iniciativa és The Innovation in Politics Institut GmbH, una organització europea que té com a objectiu principal promoure la innovació i l’enfortiment democràtics a Europa i en l’àmbit internacional. Helfried Carl, soci de l’entitat i cofundador de la Capital Europa de la Democràcia, ha anunciat la notícia avui, en un acte a l’Ajuntament de Barcelona, acompanyat pel tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí, i pel regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra.