Turisme

Durant el primer any de pandèmia, el turisme a tot el món va caure un 65%. Foto: Carola López/ACN

Turisme i pandèmia són dos conceptes que no congenien. L’any 2019 es van registrar 1.500 milions de desplaçaments per turisme al món, però amb l’arribada de la Covid-19 aquesta xifra es va reduir un 65%.

Quan encara és incert com evolucionarà la nova variant del virus, la pregunta sobre com serà el turisme del futur és més que pertinent. Això és el que s’intentarà resoldre els pròxims 26 i 27 d’octubre a la Cimera Mundial de Turisme – Future of Tourism World Summit que acollirà Barcelona.

Segons ha explicat l’Agència Catalana de Notícies, la trobada buscarà solucions a curt i mitjà termini que contribueixin a la recuperació del sector turístic.

Impulsada per les cambres de comerç espanyoles i la Fundació Advanced Leadership, l’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de la ciutat i el Consorci de la Zona Franca.

Així, aquestes organitzacions s’han proposat culminar la cimera amb la signatura de la Declaració de Barcelona, un document de col·laboració internacional per a l’adopció d’una sèrie de mesures que promocionin, fomentin i protegeixin el turisme postcovid.

La cimera pretén abordar com després dels canvis experimentats el darrer any és important marcar noves línies d’acció que comportin un model de negoci més innovador i sostenible, que aprofiti els avantatges de les noves tecnologies emergents i que tingui com a prioritat la cura del medi ambient i la personalització de l’experiència del client.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que la capital catalana és referent a nivell global en turisme urbà i que l’objectiu és liderar el debat sobre el futur d’un sector “absolutament clau” per a la recuperació.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram