Presentació Ascensió Granollers

Presentació de l’Ascensió, ahir a la Sala Tarafa. Foto: Ajuntament

Després de dos anys en blanc, torna una de les cites més esperades a Granollers: les Fires i Festes de l’Ascensió, que se celebraran del 24 al 29 de maig. Així es confirmava ahir en un acte a la Sala Tarafa, on s’avançava que aquesta 70a edició serà diferent.

“Sense renunciar als orígens, a la tradició i a la cultura, l’Ascensió fa un gir i reneix, pensant en clau de futur, fruit de la reflexió i del compromís de la ciutat amb un món millor i més sostenible”, diuen des de l’Ajuntament. I és que enguany el Parc Firal acollirà la Fira d’Economia Verda i Circular, amb un centenar d’expositors que ja no seran d’empreses de qualsevol sector, sinó d’aquelles que contribueixin a fer una ciutat “més responsable, més sostenible i compromesa amb la transició verda”, afegeixen.

“A més, obrirem la fira al riu, de manera que la mostra ja no es concentrarà tota en una sola carpa”, avançava la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez, que detallava que hi haurà tres pavellons principals: un que aglutinarà diversos sectors com el de les energies renovables o el de la gestió responsable de les matèries primeres, un de menjar ecològic i de proximitat i un altre dedicat a la mobilitat sostenible.

Tot plegat de la mà d’activitats, tallers, exposicions, conferències i col·loquis que atraguin el públic de sempre i també gent nova, i de la presentació d’un nou servei municipal d’assessorament energètic.

L’Ascensió, al centre

Però això no és tot. Un altre dels canvis més destacats és que la proposta de mostres es diversifica i es trasllada del Parc Firal al centre de Granollers. En concret, a Roca Umbert hi haurà el JugarxJugar, a la plaça de l’Església la Festa del Formatge i a la Porxada una mostra d’oficis tradicionals. Igual que la programació cultural, que inclou gegants, balls, concerts, castells, la Passada i més, a diferents espais de la ciutat.