Centre LGTBI

El Centre LGTBI s’ha convertit en un espai referent. Foto: Ajuntament

El centre LGTBI Barcelona està de celebració. Aquest 19 de gener es complien cinc anys des que va obrir les portes i, amb el temps, s’ha creat una comunitat de persones que utilitzen els serveis de l’equipament, assisteixen a les activitats i el tenen com a punt de trobada i referència.

Durant els cinc anys, ha atès 2.376 persones i el servei d’informació i primera acollida ha rebut 17.798 consultes. A més, s’ha posat en marxa el Grup Trans i No Binari, un espai de trobada entre iguals, per a persones que estan explorant el seu gènere.

El director del centre, Andreu Agustín, considera que aquests anys demostren “la consolidació” de l’espai. “Podem afirmar que som un centre de referència per com ho fem i pel que ens explica la gent que ve. Som un espai segur treballat amb persones professionals que fan sentir segur a tothom”, explica Agustín a Línia Eixample. El director afegeix que, en ser un centre municipal, tracten les persones “amb visió de servei públic” i amb l’objectiu de ser “una porta d’entrada a una constel·lació de serveis”.

Arribar a més barris

Després d’aquests primers cinc anys, el Centre LGTBI vol continuar creixent. Agustín explica que són un servei de ciutat i que la ubicació a Sant Antoni “és molt bona”. Tot i això, el director del centre reconeix que un dels objectius a partir d’ara és arribar a més barris de la ciutat. “Volem crear més xarxa detectant què està passant a la ciutat, que una persona que sigui de Sants sàpiga si al Carmel o a la ‘Trini’ hi ha projectes que treballen en les diversitats i nosaltres fer coses amb ells”, explica Agustín.

Per la seva banda, el Comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI de l’Ajuntament, Javi Rodríguez, destaca en declaracions a Línia Eixample l’activitat que es porta a terme al centre perquè “la fan les entitats que el van reivindicar”. En aquest sentit, Rodríguez destaca que és un projecte “compartit entre les entitats i l’Ajuntament”, a més de ser “un referent a nivell de barri i del col·lectiu”. El comissionat coincideix amb Andreu Agustín quan assegura que un dels nous objectius del centre és “descentralitzar l’activitat per tal que tingui presència a tota la ciutat, no només a l’Eixample”.

Amb tot, al llarg del 2024 l’equipament oferirà una programació especial en el marc de l’aniversari. El primer acte va ser el 20 de gener, als Jardiners de l’Alguer, en el marc de la Festa Major de Sant Antoni.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram