Albiol

L’alcalde de Badalona demana recursos per gestionar el fet migratori. Foto: Jordi Pujolar / ACN

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha demanat al govern espanyol que si deixa “entrar a tothom, que sigui amb totes les conseqüències”. “Que siguin coherents i els hi donin papers”, ha ironitzat en un debat sobre gestió de la immigració al Cercle d’Economia.

Durant la intervenció, el badaloní ha relacionat delinqüència i immigració reclamant a l’Estat que “no deixi campar per les ciutats” les persones migrants. Apunta que, com que no estan regularitzades, “poden acabar sent víctimes de màfies, i la major part acaben en la mendicitat, recollint ferralla o sent autors de delictes”, ha dit.

Albiol: “Qui vingui a Badalona, que s’adapti als nostres valors. És la base del respecte”

També han participat els alcaldes de Manresa, Badia del Vallès i Guissona, coincidint que necessiten més recursos per gestionar el fet migratori.

Problema o solució?

Albiol, del Partit Popular, ha defugit del binomi que plantejava el títol del cicle de debats: “La immigració als països avançats: problema o solució?”. “No és un problema o una solució, serà una cosa o una altra depenent de com es gestioni aquest fenomen”, ha avançat. L’alcalde ha defensat que “necessitem” la immigració, però ha advertit que “polítiques de benvinguda a tothom, no”.

Arribades “endreçades”

El màxim responsable de l’Ajuntament de Badalona ha lamentat que el govern espanyol obri la porta als immigrants, els “reparteixi pel territori” i, “a partir d’aquí, espavila’t”, ha exclamat, lamentant la falta de recursos per fer-hi front. Per això, ha defensat les arribades “endreçades”.

En contra del “multiculturalisme”

Seguint el fil, Albiol ha pregat “obligacions” per les persones immigrants, més enllà dels drets. S’ha mostrat en contra del “multiculturalisme”, afirmant que està a favor de la “pluralitat”. “Qui vingui a Badalona, que s’adapti als nostres valors. És la base del respecte”, ha argumentat. Ha matisat que “la immensa majoria de persones venen a treballar i a ser un més”. Però ha insistit que hi ha “un problema d’adaptació a la societat catalana o espanyola”. “A una part minoritària de la immigració de determinats països d’origen, els costa adaptar-se o, en determinats casos, no es vol ni produir”, ha afegit.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram