Encesa llums Nadal 2023 circ

L’acte ha començat amb l’espectacle ‘Astronòmica’, un conte visual de la companya Obskené. Foto: Marta Vidal / ACN

Els carrers de Barcelona s’han il·luminat per donar la benvinguda a Nadal. En un acte multitudinari des del passeig de Gràcia al qual han assistit 15.000 persones -segons xifres del consistori-, l’Ajuntament de Barcelona ha celebrat la tradicional encesa de llums que dona el tret de sortida a les festes nadalenques. Cap a quarts de set de la tarda, els 104 quilòmetres de carrers i vies públiques de la capital catalana s’han il·luminat.

De nou, aquest any els llums estaran encesos una hora menys al dia per reduir el consum i aquesta reducció, sumada a les instal·lacions LED, permetrà estalviar 42 hores d’energia, segons el govern municipal. Per tant, aquest 2023 els llums s’encendran a les 17.30 i s’apagaran a les 22 h de diumenge a dijous, i els divendres i dissabtes s’encendran fins a les 23 h. Excepcionalment, el 31 de desembre i el 5 de gener es mantindran encesos fins a la 1 h. La il·luminació nadalenca es mantindrà fins al proper 6 de gener.

Circ, música, dansa i llums

La tradicional encesa dels llums de Nadal s’ha celebrat des d’un escenari ubicat al carrer Casp amb passeig de Gràcia, un eix que enguany celebra els seus 200 anys de vida. L’acte, presidit per l’alcalde, Jaume Collboni, en companyia de representants polítics i comercials de la ciutat com Pròsper Puig, president de Barcelona Comerç, o Lluís Sans, president de l’Associacio Amics del Passeig de Gràcia, ha començat amb l’espectacle ‘Astronòmica’, un conte visual de la companya Obskené que ha barrejat circ, música, dansa i llums per explicar la història de la Sunsi, una figura inspirada en la matemàtica Assumpció Català, que va ser la primera dona astrònoma professional d’Espanya.

Alcalde encesa llums

L’alcalde, Jaume Collboni, ha presidit l’acte acompanyat de representants polítics i comercials de la ciutat. Foto: Ajuntament de Barcelona

L’espectacle, que ha durat una mitja hora, ha recordat el llarg camí que Català va haver de recórrer per esdevenir un referent en el món de l’astronomia i ser la primera doctora de la Universitat de Barcelona a través d’una funambulista, que ha protagonitzat tot un recorregut fins a arribar a la llum que simbolitza “la font del coneixement i la voluntat de seguir avançant com a societat”. Un cop ha acabat el recorregut, els llums s’han encès per donar la benvinguda a Nadal.

Nous punts amb llums de Nadal

Enguany, s’ha il·luminat per primera vegada el passeig de Sant Joan -en el tram entre l’avinguda de Vilanova i la Gran Via de les Corts Catalanes-, i se suma així a la plaça d’Urquinaona, l’avinguda del Paral·lel -entre el carrer de Margarit i el carrer de Cabanes-, Via Laietana -entre la plaça Antoni Maura i la plaça Urquinaona-, i la Rambla -entre el Portal de la Pau i la plaça de Catalunya-.

El disseny de l’enllumenat d’aquest nou tram pels propers tres anys l’ha fet l’estudi barceloní Brosmind dels germans Juan i Alejandro Mingarro, que va ser seleccionat en un concurs convocat per l’ADI-FAD. A més, Barcelona Centre de Disseny (BcD) i la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona repeteixen enguany la iniciativa ‘Els llums de Nadal il·luminen el comerç’ per dinamitzar amb innovació el comerç de proximitat durant la campanya de Nadal.

Torna la ruta de bus més màgica a Barcelona per veure els llums de Nadal de prop
Les quatre fires de Nadal que no et pots perdre a Barcelona
WhatsAppEmailXFacebookTelegram