Plaques fotovoltaiques

El projecte per instal·lar les plaques solars encara es troba en una fase embrionària. Foto: Albert Segura Lorrio/ACN

Els edificis municipals de les ciutats metropolitanes viuran en els pròxims anys un canvi notori que no podrà amagar-se a la vista. Segons ha informat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), s’instal·laran panells solars en 34 dels 36 municipis de la regió.

La voluntat de l’AMB amb aquesta iniciativa és “afavorir l’autoconsum fotovoltaic i impulsar la generació d’energia renovable al territori metropolità”.

Primera fase

De moment el projecte està en fase embrionària i caldrà esperar temps per veure les plaques als edificis. No en va, la inversió que ha fet pública l’AMB, i que té un cost de 120.000 euros, només servirà per a la redacció de les memòries tècniques que més endavant han de servir per poder instal·lar els panells als edificis municipals. Dit d’una altra manera, aquest projecte té per objectiu estudiar com i on s’instal·laran els panells.

Els municipis seleccionats

En la seva majoria, els edificis municipals dels quals parlen els documents de la inversió són escoles, espais esportius, llars d’infants, edificis de la policia local i casals de gent gran. Així mateix, els municipis que tindran les seves plaques solars seran Begues, Castelldefels, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà, el Prat, Esplugues, la Palma de Cervelló, Gavà, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles, Viladecans, Badalona, Badia, Castellbisbal, Cerdanyola, el Papiol, Sant Boi, Pallejà, Ripollet, Sant Adrià, Sant Cugat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet i Tiana.