Bicibox

En total hi haurà 2.000 nous vehicles i 200 estacions. Foto: Àlex Recolons/ACN

L’AMB ha aprovat aquest dimarts l’establiment del nou servei de bicicleta pública metropolitana, que previsiblement veurà la llum a finals de l’any 2022. “Aquest nou servei metropolità recull l’experiència de l’e-Bicibox i pren el Bicing com a referent”, han explicat des de l’ens.

Al mateix temps, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ha detallat que “el nou projecte implica un desplegament territorial més ampli, amb municipis del Baix Llobregat i de l’àmbit del Besòs, una flota de bicicletes més gran i el suport econòmic dels ajuntaments”.

Primers detalls del servei

L’objectiu de l’organisme metropolità és que aquest nou servei comenci a funcionar, en una primera fase, entre setembre i finals del 2022. Així, en un inici el servei comptarà amb 2.000 bicicletes i 200 estacions distribuïdes per 15 municipis de la metròpoli.

Concretament, serà present als municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat , Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

En una segona fase, l’AMB vol sumar-hi altres consistoris metropolitans perquè progressivament s’adhereixin al servei i l’incorporin. D’altra banda, l’organisme metropolità ha anunciat que està treballant amb l’Ajuntament de Barcelona per fer “efectiva la compatibilitat dels dos sistemes de bicicleta pública: el futur nou servei de bici pública metropolitana i l’actual Bicing de la ciutat de Barcelona”.