La bandera irisada onejant a Parets. Foto: Ajuntament de Parets

Parets ha anunciat la inauguració d’un punt LGTBI+ al Casal de Joves Cal Jardiner. Avui a les cinc de la tarda tindrà lloc la presentació d’aquest nou espai, a càrrec del batlle paretà, Jordi Seguer, la regidora de Feminisme, LGTBI i Transversalitats, Kènia Domènech, i la primera tinenta d’alcaldia, Casandra García.

Fa uns mesos, la regidora d’Igualtat de Gènere i LGTBI de Granollers, Maria del Mar Sánchez, lamentava, en un reportatge de Línia Vallès sobre la lluita LGTBI al Vallès Oriental, que a la comarca no hi havia “entitats ni associacions pròpies”. Sánchez destacava que s’estava fent molta feina institucional, però que hi ha “poc rebombori de base”.

En aquest sentit, Dolça Valle, la presidenta de la primera associació LGTBI que hi va haver a la comarca (Associació LGTBI Parets), actualment inactiva, contradiu la teoria de Sánchez sobre la inactivitat ciutadana. “Segurament ara amb Jordi Seguer i Kènia Domènech a l’equip de govern paretà les coses han canviat, però quan hi havia d’alcalde Sergi Mingote la nostra associació no va rebre cap mena de suport”, recorda Valle a Línia Vallès, explicant que durant el temps que ella va estar al capdavant de l’associació va sentir “molt poca participació del poble amb el moviment” i que ningú els estava ajudant a créixer, “ni tan sols l’Ajuntament” d’aquell moment.