Un moment de l’acció de protesta. Foto: Twitter (@defensanitatBV)

El Ple de dilluns va estar marcat per la protesta de la Plataforma per a un Mollet Democràtic i Participatiu -tal com va avançar Línia Vallès en l’anterior edició-, sota la qual s’han unit desenes d’entitats de la ciutat per protestar contra les restriccions de participació als Plens aplicades recentment des de l’Ajuntament.

Unes 40 persones es van presentar a la sessió per protestar amb cartells on es podia llegir “Monràs, no ens callaràs”, “aquest Ple és un paripé” o “perill: regressió democràtica”. Durant el Ple també es va viure un moment en el qual els concentrats van agrair amb un aplaudiment el suport d’Ara Mollet ERC i Mollet En Comú a la seva causa, fet pel qual l’alcalde, Josep Monràs, va demanar que aturessin la interrupció.

Antonio López, participant en la protesta i membre de la plataforma, ha explicat a Línia Vallès que “va ser un moment màgic”. López assegura que des de Mollet Democràtic estan “molt contents” per l’èxit de la trobada. “Pensàvem que hi hauria menys gent protestant al Ple, no ens ho esperàvem”, comenta. I és que a l’acte de manifestació es van unir representants de la PAH, Espai Gos Mollet, Mollet Feminista, Mollet pel Futur, diverses associacions de veïns i el CDR, entre altres col·lectius.

Malgrat la bona valoració pel que fa a la participació en el primer acte oficial de la plataforma i les bones sensacions, López també guarda paraules negatives de la jornada. Concretament, critica el posicionament de Podem -nou i recent soci de govern del PSC- cap a la plataforma: “Lamentem molt que Podem doni suport a Monràs i que no es pronunciessin durant la protesta. Esperàvem un senyal de canvi al govern amb la seva entrada”, reflexiona l’activista.

“REGRESSIÓ DEMOCRÀTICA”
Mentrestant, la relació entre la plataforma i l’alcalde és freda i distant, i de moment no han mantingut cap conversa. Per aquest motiu, durant la trobada de Mollet Democràtic celebrada dimarts, es va valorar demanar una reunió oficial amb Monràs per tractar el tema de la participació als Plens.

D’altra banda, també es va aprovar el manifest de la plataforma, que denuncia “una situació de regressió democràtica” a la ciutat i que “el camí per fer arribar mocions al Ple no està sent prou transparent”. En aquest sentit, asseguren que “mentre que fins ara podíem presentar mocions i prendre la paraula per defensar-les, ara se’ns posa obstacles o directament es nega la nostra veu”.

Per la seva part, l’Ajuntament defensa la sentència del Tribunal Suprem, que canvia els criteris a l’hora d’acceptar i definir què es debat als Plens i com. La plataforma, però, vol “tornar a presentar mocions i prendre la paraula directament als Plens, sense necessitat de ser apadrinades per cap grup municipal ni haver de constar al registre”.

En tot cas, Mollet Democràtic es fixa com a objectiu de la seva pròxima protesta el Ple que se celebrarà el pròxim dia 16 de desembre. A més, encara continuen unint-s’hi noves entitats, com la recent incorporació de l’Associació de Famílies Nombroses de Mollet. Caldrà esperar si apropen posicions amb el consistori o continua el conflicte i el pols entre col·lectius i govern.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram