Un cartell de protesta de l’entitat. Foto: Twitter (@defensanitatBV)

La recent Plataforma per a un Mollet Democràtic i Participatiu -tal com s’ha batejat públicament- es va reunir oficialment per primer cop dimecres al vespre, com va avançar Línia Vallès en l’anterior edició. En la trobada es van proposar les primeres accions de protesta per reclamar que es retirin les restriccions de les entitats a l’hora de participar en els Plens de l’Ajuntament. Així ho confirma un dels seus integrants a aquest periòdic, que també ha avançat que en el pròxim Ple de dilluns la plataforma farà una acció de protesta amb cartells durant la sessió.

Tanmateix, un dels principals motius de la trobada va ser redactar el seu manifest oficial. “El tenim molt avançat i possiblement estarà llest aquest mateix cap de setmana”, explica el membre de la plataforma. També ha assegurat que el contingut del text “estarà dividit en tres parts”. La primera es dedicarà a “exposar la situació actual” en la qual es troben. Després es defensarà “com s’entén la participació des de la plataforma” i finalment es tancarà amb “propostes concretes” per recuperar l’espai a l’Ajuntament.

La mentalitat dels participants de Mollet Democràtic, però, és anar molt més enllà del que passa dins del consistori. Algunes idees que van sorgir durant la reunió van ser “fer plens alternatius per a les entitats i la ciutadania a la mateixa plaça de l’Ajuntament” i “constituir observatoris de participació”, tot amb l’objectiu de “crear poder popular”.

REUNIÓ AMB MONRÀS?
D’altra banda, també s’ha valorat demanar una reunió oficial amb l’alcalde, Josep Monràs, per abordar cara a cara la situació i demanar-li que torni a celebrar els Plens com abans d’aplicar les restriccions.

En tot cas, la plataforma torna a trobar-se dimecres vinent en assemblea per presentar oficialment el manifest i donar-se a conèixer de forma definitiva. Mentrestant, asseguren que “altres entitats estan valorant entrar al grup”. Actualment apunten que Mollet Democràtic ha aconseguit agrupar dotze col·lectius d’àmbits totalment diferents.