El PSC perd les alcaldies de Cerdanyola, Barberà i Ripollet en favor de partits polítics sorgits de plataformes ciutadanes. Foto: Arxiu

El canvi és, sens dubte, el que va protagonitzar les investidures dels alcaldes de Cerdanyola, Barberà i Ripollet. Tots tres feus del PSC, que ha quedat desbancat per nous partits polítics sorgits de plataformes ciutadanes.

Enrere queden 30 anys de governs socialistes i avui els ciutadans es mostren il·lusionats amb la nova etapa que enceten les tres ciutats. Una il·lusió que es converteix en responsabilitat per als nous governs, si no volen decebre les expectatives que els electors els han dipositat. Els nous alcaldes hauran de complir totes les seves promeses, perquè l’oposició ja ha anunciat que els vigilarà de ben a prop.

CERDANYOLA
Compromís per Cerdanyola no va guanyar les eleccions per 28 vots, però un pacte d’investidura amb ERC, ICV-EUiA i CiU va permetre que Carles Escolà fos nomenat alcalde. En el seu primer discurs, Escolà va remarcar que el canvi produït a Cerdanyola també s’ha realitzat a molts altres municipis, perquè la ciutadania “ho ha exigit” i és ella la que ha de ser “protagonista” de la política local. El nou batlle de la ciutat va assegurar que ha arribat “la fi de la política al servei dels partits”, ja que cal tornar l’Ajuntament “als seus legítims propietaris perquè el millor alcalde és el poble”.

De moment, Escolà governa en minoria fins que aconsegueixi un pacte de govern que està negociant amb ERC i que veuen amb bons ulls els altres partits que li van donar suport.

BARBERÀ
Les negociacions per un pacte de govern també continuen obertes a Barberà, on Sílvia Fuster de la Platafoma Ciutadana per Barberà (PCPB) va ser investida alcaldessa gràcies al suport de Junts per Barberà i ERC, amb els quals està negociant un pacte de govern que segons Fuster “sembla que va per bon camí”.

La batllessa de Barberà va dedicar les seves primeres paraules a agrair “la confiança dipositada en la meva persona per governar aquesta ciutat”. “Per a mi és un gran honor”, va afirmar.

Fuster també va explicar que vol “ser l’alcaldessa de tothom, dels que ens han votat i dels que no” i va remarcar que la coalició que estan formant “lluitarà pel benestar de tots i farà la ciutat més justa, acollidora i participativa”.

RIPOLLET
Ripollet va ser la ciutat on el canvi es va manifestar amb més contundència. Decidim Ripollet va arrasar a les urnes i va aconseguir nou regidors, cosa que va permetre José María Osuna ser investit alcalde. Osuna, a més del vot dels seus representants, també va rebre el de Lurdes Serra, d’ERC.

Durant el discurs d’investidura, el nou alcalde va afirmar que “comença una nova etapa per a Ripollet que afrontem amb moltes ganes i idees”. Un repte que va assegurar que serà difícil, però que espera aconseguir amb tota la ciutadania. Declarat “obertament anticapitalista”, Osuna va assegurar que la seva prioritat són els problemes socials i creu que “no tot ha de passar pels polítics i tècnics”, fent referència a moviments com la PAH.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram