Tram de l’N-150 que passa per Montcada i Reixac. Foto: Aj. de Montcada i Reixac

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha donat suport al projecte de carril bici que els ajuntaments de Cerdanyola, Barberà, Ripollet i també Montcada i Reixac han plantejat per a l’N-150.

Ara, els ajuntaments implicats han de presentar un avantprojecte al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que té la titularitat de la carretera. “La proposta a l’N-150 respon a la voluntat de l’AMB de crear vies metropolitanes per estructurar el territori urbà, integrar l’avinguda al barri i possibilitar el moviment i les relacions socials”, ha explicat el president de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i vicepresident de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l’AMB, Jordi Sánchez.

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Cerdanyola celebren que finalment s’hagi escoltat “la demanada històrica”, que té com a objectiu connectar els municipis “d’una manera més saludable i sostenible i amb una visió més amable per al vianant”. L’acord promou accions per preservar l’aire net, la recuperació del transport públic i la millora de la mobilitat de l’entorn a la feina.

L’ens supramunicipal dona suport a aquesta iniciativa –que finançaria al 100%–, ja que encaixa amb l’acord per una nova mobilitat metropolitana presentat per l’AMB la primavera passada i n’ha elaborat un avantprojecte per tal d’incrementar l’espai per a vianants a l’N-150, millorar la circulació de l’autobús i instal·lar-hi el carril bici des de Montcada i Reixac fins a Barberà.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram