Cartells que han fet els treballadors durant les concentracions. Foto: Ajuntament

Després que la notícia del tancament de Nissan sacsegés Ripollet, una indústria que donava feina a molts veïns del municipi, l’empresa ripolletenca Sintermetal ha anunciat el seu tancament a principis d’aquest juliol.

La notícia ha caigut com un gerro d’aigua freda tant a l’Ajuntament com entre els ripolletencs, ja que en qüestió de pocs mesos han vist tancar dues de les empreses que més feina han donat al territori. Actualment a Sintermetal hi treballaven 190 persones, moltes d’elles veïnes del municipi.

Ara, l’empresa que pertany al grup Motherson mirarà d’estudiar la possibilitat de reubicar els treballadors a empreses properes del grup.

El president del comitè d’empresa, José Beltran, ha informat que ja s’ha creat una comissió negociadora que “estudiarà les reubicacions” i que, de moment, només saben que el grup empresarial “vol tancar la planta de Ripollet”. Els treballadors de Sintermetal ja es van concentrar divendres 3 de juliol davant de la porta de la fàbrica perquè es temien el tancament. Des d’aleshores, han començat a mobilitzar-se per exigir a l’empresa una solució.

L’alcalde de Ripollet, José María Osuna, i altres membres dels partits polítics municipals també han assistit a les concentracions que s’han dut a terme per donar suport als treballadors i per “exigir explicacions a l’empresa”. El portaveu dels socialistes ripolletencs, Luís Tirado, ha deixat clar que no volen que es tanqui una de les fàbriques “històriques del municipi” i que es poden fer accions “tant des del Parlament com des del ministeri d’Indústria”, on ha assegurat que tenen “contactes”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram