La Mel és una nena cerdanyolenca que va néixer el 17 de març de l’any passat. Des d’aleshores la seva mare, Laia Rovira, ha entrat en una guerra administrativa per aconseguir que la Mel se segueixi dient Mel.

Els motius són ben simples. Tres dies més tard d’haver inscrit la Mel al registre Civil de Cerdanyola, els pares de la criatura van rebre una carta que els obligava a canviar-li el nom per motius “de confusió de gènere”, ja que Mel es tractava d’un “nom masculí d’origen hebreu”. És per això que els pares, temporalment, van decidir posar-li Adela a la nena mentre esperaven que sortís la resolució del recurs que els prohibeix anomenar com volen la seva filla.

Ara, els jutjats de Cerdanyola han informat a la família que el recurs pot trigar un any i mig en ser resolt. És a dir, la nena podria dir-se Mel quan tingués quasi quatre anys. Per aquest motiu, els pares han decidit que la nena es dirà Adela, tot i que consideren una injustícia la situació i tenen constància que hi ha 125 Mels a Catalunya i només 21 són nois.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram