Si el 10N va deixar clara alguna cosa a Cerdanyola, Barberà i Ripollet és que aquestes ciutats continuen sent territori socialista. Les eleccions generals van donar la victòria al PSC als tres municipis, tot i que de la mateixa manera que van ser primers, també van retrocedir respecte als passats comicis del 28 d’abril.

A Cerdanyola la formació vermella va aconseguir el 25,2% dels vots, i va perdre dos punts respecte del 28A. Qui també va veure els seus suports electorals reduïts va ser Esquerra, que es va endur un 18,7% dels sufragis quan a l’abril havia obtingut el 19,3%. Tot i això, els republicans van avançar En Comú Podem, que es va quedar en el 17,7%.

Qui va tenir motius d’alegria va ser JxCat i el PP, que van tenir més vots que en les darreres eleccions. Junts va passar del 6,8% al 8,1% i el PP del 5% al 7,8%. En l’altre extrem de la balança es va situar Ciutadans, que seguint el que va passar a tot l’estat, es va estavellar estrepitosament i només va poder salvar el 7% dels vots, quan el 28A s’havia endut el 13,6%. D’altra banda, també cal destacar la pujada de Vox, que gairebé va doblar resultats amb un 6,1%.

ERC MILLORA A BARBERÀ
A Barberà també hi ha haver una caiguda del PSC, tot i mantenir-se còmodament en la primera posició amb el 27,3% dels vots. La xifra els deixa a més de 3 punts del resultat del 28A. En Comú Podem va seguir com a segona força al municipi, tot i caure també del 21,9% al 20,4%.

En canvi, Esquerra Republicana va millorar resultats i va passar del 14,8% al 16% dels sufragis. Un altre partit que també va pujar de forma destacada va ser Vox, que es va situar com a quarta força amb el 8,5% dels vots, pràcticament el doble que el 28A. El PP també es va sumar a la tendència positiva i va pujar del 5,1% al 8,5% entre les dues cites electorals. Ciutadans va consumar la desfeta amb el 7,8% dels suports, mentre que JxCat va aconseguir pujar fins al 3,3%.

MANTENEN DISTÀNCIES
D’aquests municipis, Ripollet va ser on els socialistes van obtenir una victòria amb un major percentatge de vots.

Concretament, el PSC es va endur el 27,4% de les paperetes, i va baixar des del 30,6% de les eleccions anteriors. Els comuns, però, també van retrocedir gairebé dos punts i es van quedar amb el 21,1% dels vots, fet que els va mantenir a una distància similar amb el PSC.

Per la seva banda, ERC va pujar del 14,6% al 15%. Així ho va fer també Vox, que va aconseguir captar el 9,1% dels sufragis. Ciutadans va caure, però no tant com en altres municipis, i es va conformar amb el 7,7% de l’electorat. El PP i Junts, en canvi, van millorar xifres i es van situar amb un 7,5% i un 4,3%, respectivament.

Una altra notícia destacada de la jornada va ser la caiguda de la participació a diferència de l’abril. A Cerdanyola va passar del 81% al 75,6%, a Barberà del 79,9% al 74,4% i a Ripollet del 78,4% al 72,9%.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram