Mitjà i Fuster a la presentació del conveni. Foto: Ajuntament

La Fundació Barberà Solidària i l’Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal) van signar al gener un conveni de col·laboració per ajudar en l’erradicació de la malaltia de Pian a Papua Nova Guinea.

Per posar-hi el seu granet de sorra, la fundació, que està promoguda per l’Ajuntament i té com a objectiu principal fomentar en la ciutadania la responsabilitat envers els problemes dels països en vies de desenvolupament, subvencionarà amb 40.000 euros la feina d’ISGlobal que encapçala el doctor Oriol Mitjà.

El doctor Mitjà lidera un equip de recerca per al control i el tractament del Pian al centre mèdic de l’illa volcànica de Lihir, a Papua Nova Guinea, des del 2010. I amb la cooperació presentada el 16 de gener, la Fundació Barberà Solidària i l’ISGlobal pretenen que l’aportació econòmica tingui un efecte positiu sobre uns 100.000 habitants papús.

UNA MALALTIA CRÒNICA
La patologia amb la qual treballaran ambdues entitats, uns aportant recursos econòmics, els altres amb recursos humans i investigació, és el Pian. Una malaltia tropical crònica i desatesa, que afecta principalment els infants i que, a llarg termini, pot produir deformacions òssies severes.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram