Una imatge dels quatre regidors de JxB. Foto: Junts per Barberà

Junts per Barberà (JxB), format per Podem i la CUP, es reuneix el 7 de novembre per decidir si continuar a l’equip de govern amb Plataforma Ciutadana per Barberà (PCPB) o trencar el pacte i passar a formar part de l’oposició. Que PCPB no cedís els punts de votació habituals per al referèndum del passat 1 d’octubre va coure molt, principalment perquè asseguren que al pacte de govern hi havia explicitat que es facilitaria el referèndum “superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’Estat espanyol”.

Ja fa diverses setmanes que els membres de Podem i la CUP volien reunir-se per prendre una decisió respecte al futur de JxB al municipi, però l’actualitat política catalana ha anat posposant la data. Fonts d’ambdues formacions confirmen que ja han pres una decisió per separat. Això sí, també asseguren que, malgrat que els posicionaments respecte de l’actualitat de Catalunya no són els mateixos, “la decisió que es prendrà serà consensuada”. És a dir, descarten que JxB es pugui trencar com a conseqüència d’aquest debat intern.

ERC, EL PRECEDENT
Qui ja va sortir del govern municipal fa temps pel mateix motiu va ser ERC. La negativa de l’alcaldessa Sílvia Fuster a col·laborar amb el referèndum va fer que els republicans se sentissin “traïts”. Va ser “la gota que fa vessar el got”, asseguraven.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram