És la població de l’estudi amb la taxa de natalitat més baixa. Foto: Arxiu

Cerdanyola és una ciutat estancada poblacionalment des de fa 10 anys. Així ho reflecteixen les dades de la nova edició del Perfil de la Ciutat 2017, que ofereix dades de qualitat de vida de 14 ciutats mitjanes de Catalunya, entre les quals hi ha Cerdanyola, Barberà, Terrassa, Sabadell o Rubí. Enguany és la segona edició en què hi participa Cerdanyola.

De fet, la ciutat té la població de tots els municipis analitzats amb la taxa de natalitat més baixa (7,3%), dos punts per sota del conjunt de Catalunya, i té uns creixements negatius de població (-1,6%). Tot plegat està causant que pugi la mitjana d’edat (42,1 anys) i el grup de gent gran de més de 64 anys.

Pel que fa a l’habitatge, els preus són molt alts, segons assegura el mateix Ajuntament. Els lloguers mitjans se situen entorn dels 644 euros i el preu mitjà per metre quadrat en la compra d’una vivenda és de 2.171 euros.

El Perfil de la Ciutat també reflecteix que, en l’àmbit de la cohesió social, Cerdanyola és un dels municipis amb un nivell de renda més elevat però, en canvi, el nombre de persones usuàries dels serveis bàsics d’atenció social està per sobre de la mitjana dels casos analitzats.

COL·LABORACIÓ DE LA UAB
El passat 25 de setembre es va presentar el Perfil de la Ciutat 2017 a Badalona, en el qual ha col·laborat la UAB, i el seu nou web perfilciutat.net.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram