La situació del PEM Guiera finalment s’ha acabat desencallant. El Ple extraordinari celebrat el 22 de juny va aprovar per unanimitat reorganitzar el servei de l’equipament i modificar la partida corresponent als pressupostos per poder fer front a les inversions de millora que s’hi volen fer. Es tracta d’una partida que superaria els 1,5 milions d’euros. D’aquesta manera, doncs, es desbloqueja la problemàtica situació al PEM Guiera, la qual s’arrossega des de fa anys.

L’assumpte es va acabar debatent en una sessió plenària extraordinària convocada per quatre grups de l’oposició (PSC, ERC, C’s i PP), després que al Ple ordinari del 25 de maig no s’aprovés cap dels punts relacionats amb la gestió d’aquest servei. Amb aquest pas, els quatre grups fora del govern refermaven la seva intenció de “començar a governar des de l’oposició”, tal com van assegurar a Línia Vallès aleshores.

Per al PEM Guiera, segons es desprèn de l’acord aprovat per unanimitat i que consta de 10 punts, s’ha optat per un model de gestió mixta. D’aquesta manera, l’Ajuntament es farà càrrec de la plantilla d’administració i direcció, mentre que els serveis de neteja, manteniment i monitoratge esportius es licitaran a empreses externes.

Un altre punt de l’acord és la possibilitat d’unificar els models de gestió del PEM Guiera i el CEM Can Xarau. A més, es preveu que la Diputació faci un estudi sobre la liquidació del període d’intervenció municipal entre el 2014 i el 2016 i que es determini el valor de reversió amb la Federació Catalana d’Handbol, anterior concessionària. Aquest pas és necessari per extingir definitivament el contracte.

Es tracta d’un acord que celebra l’alcalde Carles Escolà, el qual diu que “la política és un gran instrument per resoldre problemes” i celebra la voluntat de diàleg de la resta de forces. En aquest sentit, Víctor Francos (PSC) recordava que “no s’ha arribat a aquest acord de forma pacífica”, per la qual cosa reclama més diàleg i consens.

Des d’ERC, Helena Solà aprofitava per reclamar solucions per revertir les retallades salarials a la plantilla del PEM Guiera durant la gestió de la Federació d’Handbol i demanar transparència en tot el procés que queda per fer. Des del PDeCAT, Joan Grau demanava compromís a tots els grups perquè l’informe de la Diputació serveixi per desbloquejar definitivament el problema. Rosendo Calet (PP), malgrat mostrar-se satisfet, deia que el govern d’Escolà ha de treballar de valent per complir amb tots els punts consensuats. Des de C’s, Pau Ortolà lamentava que amb això s’ha demostrat que el govern no és capaç de tirar endavant temes importants de ciutat com aquest per si sol.

PRESSUPOSTOS DEFINITUS
A més del PEM Guiera, Cerdanyola ha tancat un altre tema polèmic que ha portat cua a la ciutat des de fa temps. I és que el passat dijous 29 de juny el Ple va aprovar definitivament els pressupostos municipals vinculats a la qüestió de confiança presentada per l’alcalde i que no va tirar endavant perquè l’oposició no va arribar a presentar una moció de censura.

Per aquest motiu, els vots en contra es consideraven nuls. Així, els comptes han tirat endavant assolint la majoria, a causa dels vots nuls del PSC, ERC, C’s i PP, que no van afectar, doncs, l’aprovació del punt.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram