No hi haurà moció de censura contra l’alcalde Carles Escolà. Així ho va confirmar dissabte passat, 6 de maig, el PSC de Cerdanyola després d’un mes de negociacions intenses entre aquest grup i la resta de l’oposició per intentar desbancar el govern en minoria de Compromís, amb només cinc regidors i regidores. Els plans socialistes es van truncar dijous al vespre després que l’assemblea d’ERC, que tenia la pilota sobre la teulada, va decidir no participar-hi.

Així, els socialistes no han aconseguit sumar els 13 vots que necessitaven per poder tirar endavant la moció de censura. Una situació que lamenten i diuen que “el PSC ha treballat des del 7 d’abril, sense línies vermelles i amb la ferma voluntat de dialogar per aconseguir un gran pacte de ciutat”, el qual, “malauradament, no ha estat possible”. “No ha estat possible perquè alguns han tornat a cometre el mateix error que el 2015: no posar Cerdanyola per davant de tot”, afegeixen.

Pel que fa a ERC, els socialistes recorden que hi han treballat braç a braç en temes com “la situació de Cerdanyola Aparca, del PEM Guiera i del futur tanatori”. També ho han fet amb el PDeCAT, el PP i MES, als quals agraeixen “la seva “seriositat i predisposició al diàleg”. En canvi, critiquen “la poca valentia de C’s i ERC”.

UN ‘NO’ UNÀNIME
L’assemblea d’ERC de dijous va rebutjar la proposta de moció de censura del PSC per majoria absoluta. D’ara endavant, segons diuen els republicans, buscaran “la forma de construir consensos de ciutat en els temes clau a resoldre els pròxims mesos”. Entre aquests, coincideixen amb el PSC en “el rebuig al crematori i la resolució dels problemes bloquejats com l’Aparca o el PEM Guiera”, a més de la defensa de l’interès públic en les decisions conflictives i les possibles privatitzacions”.

Per la seva banda, C’s ha titlat de “poc serioses” les negociacions per a la moció de censura.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram