Barberà impulsa diverses iniciatives en l’àmbit de la dona. Foto: Arxiu

Barberà ha fet un nou pas en el seu compromís en la lluita contra la violència masclista. Fa uns dies una comissió de treball va engegar un procés per crear un protocol “per unes festes lliures de sexisme i violències heteropatriarcals”. Hi participen diverses entitats i persones a títol individual, a més de l’Ajuntament.

La iniciativa ha estat idea del Kol·lectiu de Dones de Barberà, seguint les experiències d’altres municipis on ja s’havien implantat protocols en aquest àmbit. De fet, el passat 11 de febrer es va celebrar una trobada d’intercanvi a la Torre d’en Gorgs amb representants de Cerdanyola, el barri de Gràcia de Barcelona i Santa Perpètua, on fa poc una dona va morir a mans de la seva exparella.

Fins ara, ja s’han celebrat diverses reunions de treball i s’han organitzat tres comissions: Activitats, Comunicació i Xarxa i Relacions externes. La comissió pretén que el procés per a la creació del protocol “sigui participatiu i aglutinador i que permeti visibilitzar, conscienciar i sensibilitzar sobre aquesta realitat que succeeix en els contextos d’oci i festius”.

Una altra iniciativa que ha acollit la ciutat en l’àmbit de la dona ha estat la visita de la coordinadora de l’Institut Català de les Dones al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Els eixos de treball del SIAD són “la detecció, la prevenció i sensibilització en relació a la violència masclista”. A més, l’Ajuntament ha impulsat una formació per a caps d’àrea i secció per a la implementació de polítiques d’equitat de gènere.

DIA DE LES DONES
A banda de tot això, Barberà commemora el Dia Internacional de les Dones amb més d’una desena d’activitats. L’1 de març es va oferir una xerrada a la Biblioteca, del 2 al 20 de març hi ha una exposició i fins a finals de mes hi ha diversos tallers, actes i cinefòrums en l’àmbit de les dones.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram