Una empresa municipal es quedarà el 50% dels actius. Foto: Google Maps

L’empresa mixta Cerdanyola Aparca està més a prop de la seva dissolució. El Ple Municipal de novembre va aprovar una modificació del pressupost municipal amb l’objectiu que l’Ajuntament disposi de 3,4 milions d’euros per assumir els costos de la liquidació de l’empresa. Compromís, ERC, CiU i ICV-EUiA van votar-hi a favor, mentre que el PSC, Ciutadans i el PP van optar per l’abstenció.

L’empresa va ser creada el 2006 pel consistori –a través de l’empresa municipal Cerdanyola Opcions– i l’empresa privada Toro Construcciones y Obras. Ara, els actius i passius de Cerdanyola Aparca es repartiran entre les dues parts. L’empresa municipal Cerdanyola Promocions rebrà el 50% de l’actiu de la societat, format per places d’aparcament de lloguer, places d’aparcament de rotació i drets de superfície. Segons assegura el govern municipal, això no comportarà cap alteració en el servei ni els propietaris d’aparcaments es veuran afectats.

GESTIÓ FALLIDA
L’aparcament soterrat de l’Ajuntament va començar a operar el 2006 i els del passeig del Pont i la plaça de la Constitució el 2007. El pla de negoci, però, no va funcionar i es va arribar a generar un deute superior als 5 milions d’euros. “L’Ajuntament es va voler sumar al negoci immobiliari i li va esclatar a la cara una de les bombolles econòmiques més grans de la història”, va dir el regidor de Serveis Econòmics, Daniel Mallén, al Ple.

CiU DEMANA DEBAT
Després de votar a favor de la modificació pressupostària per tirar endavant la dissolució de l’empresa, CiU demana que la seva liquidació es debati al Ple de desembre. “Els aparcaments són un equipament estratègic”, diu el seu portaveu, Josep Grau.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram