Recordar que la pena de mort és una realitat a molts països del món. Aquest és un dels principals objectius que perseguia l’encesa de llums a la façana de l’Ajuntament del 30 de novembre.

Aquest dia és el designat per commemorar la jornada ciutadana Ciutats per la Vida, Ciutats contra la pena de Mort, organitzada per una xarxa de municipis a la qual Barberà es va adherir el 2014 i promoguda per la Comunitat de Sant Egidio, amb presència a més de 70 països d’arreu del món.

La xarxa vol reivindicar el paper que poden jugar els pobles i les ciutats en el procés abolicionista de la pena de mort. “El consistori vol actuar com a subjecte col·lectiu capaç de concórrer a augmentar el respecte de la vida i de la dignitat de l’home a qualsevol lloc del món”, explica l’Ajuntament a través d’un comunicat. En aquest sentit, el consistori assegura que treballarà en els àmbits que siguin de la seva competència perquè es creïn espais d’informació i sensibilització sobre els motius del rebuig d’aquesta pràctica i sobre l’evolució de la campanya abolicionista en el món.

Actualment la pena de mort és vigent a una seixantena de països i només durant el 2015 1.634 persones van ser executades arreu del món segons Amnistia Internacional.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram