L’habitatge és una de les partides destacades del pressupost. Foto: Arxiu

El Ple municipal va aprovar el 23 de novembre el pressupost de l’Ajuntament i les seves empreses públiques per al 2017, que enguany serà de 46 milions d’euros. Els comptes van tirar endavant amb els vots a favor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Junts per Barberà (JxB) i Plataforma Ciutadana per Barberà (PCPB), les abstencions de Recuperem Barberà (RB) i del Partit Popular (PP) i els vots en contra del Partit Socialista de Catalunya (PSC).

Els pressupostos municipals per al 2017 incrementen la despesa social i augmenten la dotació per a polítiques d’habitatge, a banda de preveure la creació del Fons d’Habitatge Social Municipal. A més, també s’augmentaran els recursos econòmics per signar convenis amb el Consorci de l’Habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’IMPSOL.

EDUCACIÓ I VIA PÚBLICA
D’altra banda, els comptes donaran continuïtat al programa de socialització de llibres a les escoles de primària de la ciutat i als programes d’educació adreçats a grups o persones de cicles no reglats, entre d’altres.

Pel que fa als espais públics, els pressupostos preveuen potenciar la supressió de barreres arquitectòniques i l’adequació de l’enllumenat públic.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram