L’alcaldessa Fuster es va reunir amb Rull per tractar el problema. Foto: Arxiu

Les històriques queixes per l’impacte acústic de l’aeroport de Sabadell a Barberà tornaran a ser investigades. Així ho va anunciar el Síndic de Greuges fa uns dies, quan va informar de l’obertura d’un procés que ha de servir “per aclarir quines actuacions estan duent a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments afectats en relació amb les molèsties per sorolls que ocasiona l’aeroport”.

La investigació s’inicia arran d’una queixa que van presentar diversos veïns de Barberà, Badia i Sant Quirze. La comunitat veïnal lamenta que no es pugui abordar aquesta problemàtica en la Comissió de Seguiment Ambiental de l’aeroport, ja que no es convoca des de l’any 2009.

A més dels veïns, els alcaldes i alcaldesses dels tres municipis afectats també es mobilitzen per fer front a un problema que s’està cronificant.

El 20 de setembre passat l’alcaldessa Sílvia Fuster es va reunir, juntament amb els representats municipals de les poblacions veïnes, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per abordar aquest problema. Les tres poblacions van reclamar que s’actualitzi el mapa de soroll i de l’impacte acústic de l’aeroport, a més de reivindicar la recuperació de la Comissió de Seguiment Ambiental. La idea és reprendre-la amb participació veïnal i d’entitats.

Rull es va comprometre a analitzar les zones més sensibles a l’impacte acústic i va demanar als tres municipis que les identifiquessin per fer-ne un estudi més acurat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram