Primera reunió entre la Generalitat, l’Ajuntament de Cerdanyola i l’EMD de Bellaterra. Foto: Ajuntament de Cerdanyola

Continuen els intents de trobar l’encaix de Bellaterra a Cerdanyola i, per això, fa uns dies va tenir lloc la primera reunió oficial entre la Generalitat, l’Ajuntament de Cerdanyola i l’EMD de Bellaterra per posar les bases per a una futura negociació del nou conveni.

En el marc d’aquesta reunió, Bellaterra va proposar formalment el conveni de l’EMD de Valldoreix adaptat a la localitat com una proposta que permetria millorar l’autogovern de l’EMD de Bellaterra. Segons, el seu president, Ramon Andreu, “aquesta millora del conveni donaria a Bellaterra més poder de decisió i un finançament més just”.

La trobada, a la qual van assistir l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà; els tinents d’alcalde, Josep Grau i Helena Solà; el president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, i la directora general d’Administració Local, Montserrat Mundi, respon a la resolució del Parlament de Catalunya de treballar un nou conveni entre les dues administracions. La pròxima reunió, a la seu de Governació, es farà al llarg d’aquest més i s’espera que l’Ajuntament de Cerdanyola faci la seva proposta, però des del consistori volen mantenir la prudència i, de moment, no han volgut avançar en què consistirà.

L’Ajuntament de Cerdanyola és contrari a la segregació de Bellaterra i, fins ara, s’ha compromès a donar a la ciutadania de l’EMD uns serveis eficients i de qualitat i a sotmetre el conveni resultant de les negociacions a un procés participatiu entre els bellaterrencs.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram