El coordinador de l’agrupació local de C’s, Josep Gabarra. Foto: Ajuntament

La possibilitat d’un pacte de governabilitat per donar estabilitat a l’actual equip de govern en minoria sembla allunyar-se. Després que Decidim i ERC trenquessin negociacions i que totes les mirades viressin cap a Ciutadans (C’s), ara el partit taronja ha deixat clar, a través d’un comunicat, que prefereix “ser tot un referent en l’oposició” que arribar a un pacte amb el govern municipal.

Segons C’s, les dues reunions que ha mantingut amb Decidim han servit per constatar “els escassos punts en comú d’ambdues formacions polítiques”, de tal manera que el partit taronja no veu possible “garantir certa estabilitat política”. Això sí, ha deixat clar que vol encapçalar una oposició constructiva defugint “les pugnes entre els que governaven i els que governen en l’actualitat” i sense participar en la “pràctica de terra cremada que pretenen altres grups de l’oposició”.

Tot plegat arriba, doncs, després que Decidim i ERC trenquessin les negociacions que mantenien perquè els republicans entressin al govern municipal. Fa dies ERC va assegurar que “ara com ara no hi ha cap conversa oberta o proposada per tal d’elaborar qualsevol tipus d’acord o pacte en relació a l’estabilitat o la governabilitat”, ja que “Decidim prefereix apostar per una altra força que poc té a veure amb l’esquerra”, deien en referència a Ciutadans. Ara caldrà veure si, després de la retirada del partit taronja de les converses, pot tornar-se a obrir la via ERC.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram