Una imatge de l’acte d’inauguració de l’Hort. Foto: Ajuntament de Barberà

Barberà s’afegeix a la llista de ciutats que, a través d’un hort comunitari, impulsen progressos socials d’una manera fins fa poc desconeguda. I és que, des del passat divendres 22 d’abril, ja està en marxa l’Hort de la Torre d’en Gorgs, un projecte endegat per Barberà Promoció i que pretén ajudar a descobrir l’horticultura, desenvolupar nous coneixements i habilitats, crear comunitat i vetllar pels hàbits saludables en l’alimentació, a més de ser un punt de sinergia entre l’alumnat de jardineria i altres persones que realitzen accions per a la millora de la seva ocupabilitat i la recerca de feina i formació.

Sota un arbre s’ha col·locat la CEP, una cadira feta de troncs per tres persones participants al servei de cerca Feinateca a la carta de Barberà Promoció i que presideix l’espai com a personatge que observa com a la Torre i a l’Hort s’hi sembren oportunitats i es cultiva el futur.

La regidora d’Economia Social, Sandra Ramos, remarca que s’ha decidit fer aquest Hort perquè “diferents estudis demostren que treballar a l’aire lliure és molt terapèutic i pot ajudar les persones en la seva recerca de feina”.

La inauguració de l’Hort va comptar amb diferents tallers, exposicions i la projecció de diferents audiovisuals. La guitarra i les cançons d’Oriol Tramvia van ser les encarregades de concloure la festa.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram