Lidl vol duplicar les oficines que té a la zona. Foto: Línia Vallès

L’ampliació del centre logístic que Lidl té al polígon industrial La Granja, entre Ripollet i Montcada, ha derivat en un conflicte obert entre els ajuntaments d’ambdós municipis i la companyia. La setmana passada va transcendir que, després de mesos de reunions, la situació està encallada.

El març de l’any passat, l’empresa alemanya va començar els tràmits per duplicar les oficines que té a la zona, cosa que permetria crear 1.000 nous llocs de feina, però els directius de Lidl asseguren que els governs de Ripollet i Montcada “estan bloquejant el procés d’ampliació” i ja han amenaçat amb traslladar-se a un altre polígon industrial.

Els alcaldes de Ripollet i Montcada, en canvi, afirmen que estan “donant totes les facilitats per accelerar el projecte d’ampliació”, però segons el batlle de Ripollet, José Maria Osuna, “el lloc on vol créixer Lidl és una zona verda on no es pot construir”. Per aquest motiu, Osuna remarca que “els hem ofert un terreny al costat mateix, que compleix totes les garanties jurídiques i legals”.

Des de Ciutadans Ripollet ja s’han afanyat a criticar la posició del govern municipal i demanen a l’AMB que “assumeixi les seves competències i defensi la modificació del Pla Urbanístic Metropolità” per reconduir la situació. El seu portaveu, Josep Gabarra, no entén “aquesta picabaralla, que posa en perill un miler de llocs de treball, tan necessaris al nostre municipi”.

El PSC, per la seva banda, demana al govern “sentit comú” per canviar el que permeti la llei i que no deixi passar “aquesta oportunitat de creació d’ocupació”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram