El Consorci ha recorregut la sentència de l’abocador tòxic. Foto: Ajuntament

El Consorci del Centre Direccional fa i desfà sense informar els consellers i el seu president, l’alcalde Carles Escolà. Així ho ha denunciat ell mateix al Ple municipal, en el qual ha explicat que el Consorci ha recorregut al Tribunal Suprem la sentència que anul·la l’estudi sobre l’abocador tòxic de Can Planas, que el mateix Consorci havia encarregat.

Compromís per Cerdanyola, partit al qual pertany l’alcalde, va presentar l’any 2012 una denúncia pel fraccionament irregular de l’estudi sobre la contaminació de Can Planas en dos contractes. Un recurs administratiu al qual la justícia li ha donat la raó.

L’estudi que s’ha declarat nul preveia una sèrie de recomanacions per a la remediació de l’abocador que, segons Compromís, volia “evitar la declaració de Can Planas com a sòl contaminat i la seva descontaminació total”, perquè això condiciona la distribució dels equipaments a la zona i l’interès d’empreses i particulars per instal·lar-s’hi.

Ara, l’alcalde s’ha mostrat sorprès per l’actuació del Consorci i assegura que vol analitzar la situació abans de prendre mesures, mentre que el portaveu del PP, Manuel Buenaño, demana que es convoqui immediatament un consell d’administració per demanar responsabilitats i diu a Escolà que, “si ha de cessar el director o els serveis jurídics del Centre Direccional, que els cessi, perquè és intolerable que se’l saltin a la torera”.

El regidor d’ERC i conseller al Consorci, Iñigo de Enterría, també aposta per fer alguna acció perquè no es facin actuacions al marge del president i dels consellers i demana que els serveis jurídics de l’Ajuntament estudiïn les possibles afectacions de l’anul·lació de l’estudi de Can Planas sobre el Pla Director Urbanístic que està impugnat.

Escolà ha confirmat que el Consorci del Direccional ha actuat d’ofici pel que fa al recurs al Suprem i ha anunciat que, en aquests moments, s’han encarregat dos estudis més, un per buscar solucions alternatives a Can Planas i l’altre sobre el projecte del Consorci de construcció d’una barrera de gasos al dipòsit de residus Elena, amb el qual el govern no està d’acord.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram