CCOO creu que la mesura adoptada per a l’institut Can Planas “té caràcter definitiu”. Foto: Google Maps

La Generalitat ha decidit que l’any vinent els grups de 1r d’ESO que no càpiguen a l’Institut Can Planas s’instal·laran a l’Escola Elisa Badia, una decisió que no ha agradat gens a Comissions Obreres (CCOO), que creu que el Departament d’Ensenyament està demostrant “manca de planificació” amb una decisió que comporta “problemes organitzatius” i que s’ha pres “d’esquena a la comunitat eductiva”.

Des de CCOO, a més, creuen que “la mesura té caràcter definitiu”, cosa que, diuen, provocarà que no es faci “la reforma integral i necessària de Can Planas” i que “no es construeixi un tercer institut”, i tot això implicarà que “no estigui garantida l’educació secundària de qualitat al municipi”.

Segons CCOO, durant el Consell Escolar Municipal, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental, Lluís Baulenas, els va comunicar que “no hi ha temps de construir un altre centre” i que “la reforma de l’institut Can Planas és econòmicament inassumible”, motius pels quals s’ha optat per l’opció de l’Escola Elisa Badia. Des de CCOO lamenten que la Generalitat “ha optat per la solució barata sense pensar en les necessitats dels barberencs”.

PARES I CONSISTORI, EN CONTRA
Totes les deficiències que pateix el municipi pel que fa a educació han propiciat la creació de la Plataforma per una Secundària de Qualitat. La nova entitat està integrada per les AMPA de les escoles i instituts de la ciutat i ja ha començat a treballar per la necessitat de millorar les condicions educatives de Barberà.

Però aquesta plataforma no està sola, perquè tots els grups municipals de l’Ajuntament han signat un acord de suport a l’entitat a través del qual no accepten la solució que ha donat el Departament d’Ensenyament i demanen a la Generalitat que faci la reforma integral i l’ampliació de Can Planas, així com que elabori un estudi de viabilitat i necessitat d’un tercer institut al municipi.

L’alcaldessa, Sílvia Fuster, valora de manera “molt positiva” que tots els partits de la ciutat estiguin d’acord amb aquesta qüestió i vagin de la mà per demanar les millores que reclama la comunitat educativa.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram