Des del mes passat i fins al 20 de desembre, Ripollet homenatja la figura de Neus Català com a exemple de la dura història de la resistència i la deportació femenina a Europa després de la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell, a la qual s’han sumat altres entitats locals, com l’Aula d’Extensió Universitària i el Patronat Municipal de Cultura.

Al novembre el cafè literari i el club de lectura es van dedicar a l’obra Un cel de plom, de Neus Català, amb la presència del dramaturg Josep Maria Miró. Divendres 11 de desembre serà el torn de l’espectacle teatral Neus Català. Un cel de plom, interpretat per Mercè Arànega. Un espectacle que va tenir un gran èxit al Grec 2015. El president de l’Associació d’Espectadors, Joan Ramon Gordo, assegura que els fa “especial il·lusió que l’obra s’interpreti a la ciutat” i destaca la seva admiració per Neus Català, que sent una persona “que ja té 100 anys, segueix sent molt dinàmica i molt compromesa”.

A més, fins al 20 de desembre, el vestíbul de la Biblioteca i del Teatre Auditori acolliran l’exposició Resistents i deportades.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram