Cerdanyola ofereix renegociar el conveni però Bellaterra diu no, per ara. Foto: Arxiu

El 94% dels vots emesos en la consulta ciutadana per saber si Bellaterra vol independitzar-se de Cerdanyola van apostar pel Sí. Davant d’aquests resultats, l’Ajuntament de Cerdanyola ha ofert la renegociació del conveni amb l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra.

L’alcalde, Carles Escolà, es va reunir, fa uns dies, amb el president de l’EMD, Ramon Andreu, i li va oferir negociar un nou conveni que substitueixi les bases reguladores amb les quals es basa l’actual funcionament de l’EMD. Escolà considera que aquest diàleg permetria a Bellaterra “un bon encaix en el municipi, resoldre problemàtiques existents en aquest territori i respondre als anhels de participació activa de la ciutadania en les decisions”.

L’alcalde manifesta que el govern municipal vol establir un nou marc de relacions explorant una via de diàleg i defugint els contenciosos. A més, assegura que el govern municipal de Cerdanyola “no posarà bastons a les rodes a un camí que és legítim que l’EMD vulgui explorar”, però remarca la voluntat de treballar per solucionar els problemes del conjunt dels ciutadans.

El president de l’EMD, per la seva banda, assegura que “ara no toca parlar d’aquest tema” i que després de traslladar al Parlament de Catalunya la petició de creació d’un nou municipi, volen esperar que aquest “es pronunciï per saber si s’ha de parlar de divisió del municipi o de negociar un nou conveni”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram