Els pactes entre els diferents partits seran els que decidiran qui serà el pròxim alcalde. Infografia: Línia Vallès

Incertesa política a Cerdanyola. Només 28 vots separen la primera força de la segona i això fa que el govern de la ciutat estigui més obert que mai. El PSC va guanyar les eleccions amb 4.634 vots, però empatat a cinc regidors amb Compromís per Cerdanyola (CxC), que va aconseguir 4.606 sufragis. ERC va duplicar els resultats del 2011 (va obtenir 3.772 vots) i va passar de dos regidors a quatre, convertint-se en la tercera força política a Cerdanyola. Ciutadans també ha irromput amb força a l’Ajuntament i, amb 3.102 vots, ha aconseguit tres regidors i se situa com a quarta força política de la ciutat.

La gran perdedora de les eleccions va ser, sens dubte, ICV-EUiA-MES, que no va saber captar el que volien els ciutadans i, amb 2.212 vots, passa de cinc a dos regidors. També perden vots CiU (2.337 vots), que es queda amb tres regidors, i el PP (2.492), que passa de cinc a tres representants.

ELS PACTES DECIDIRAN
Tant PSC com CxC fa dies que es reuneixen amb la resta de formacions polítiques per aconseguir l’alcaldia de la ciutat. La candidata del PSC i actual alcaldessa, Carme Carmona, ja ha remarcat que aquests comicis li han deixat clar que els ciutadans volen un govern obert i, per això, assegura que “no es tanca a parlar amb ningú”. Els resultats electorals deixen multitud de combinacions possibles per formar govern i, segons les paraules de Carmona, qualsevol fórmula serà possible. El cap de llista de CxC, Carles Escolà, en canvi, ha avançat que vol formar un govern que suposi “el canvi real a la ciutat”, cosa que fa preveure que descarta un pacte amb el PSC.

ICV-EUiA-MES i ERC ja han anunciat que donaran suport a la investidura de Carles Escolà com a alcalde de la ciutat. Segons ICV-EUiA-MES, Compromís –amb cinc regidors i només 28 vots menys que el PSC– és “el guanyador moral d’aquestes eleccions locals” i reflecteix aquest canvi demanat per la ciutadania i “l’impuls i suport al dret a decidir des de l’Ajuntament”. Però l’aritmètica és complicada i amb aquests suports CxC no aconseguirà la majoria que li permetria obtenir l’alcaldia. Per això, les negociacions segueixen en marxa i encara s’haurà d’esperar fins al 13 de juny per resoldre la incognita.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram