12M Cerdanyola

Cerdanyola és territori socialista i així s’ha tornat a demostrar aquesta nit. El PSC ha estat la força més votada, amb un 35% dels vots, millorant, cinc punts per sobre, els resultats de les darreres eleccions al Parlament, quan obtenia el 30% dels sufragis. Aquestes xifres doblen els resultats de la segona i tercera força, Junt+ i ERC respectivament.

El partit de Carles Puigdemont és el segon més votat, amb un 14% dels suports i de ben a prop el segueixen els republicans, amb un 13% dels vots. Malgrat la poca diferència entre ambdós partits, ERC se situa com el principal perdedor de la nit, en haver empitjorat els seus resultats sis punts. El 2021 aconseguia un 19% dels sufragis i Junt+ un 12%. Per tant, aquesta darrera agrupació, com el PSC, millora resultats.

El PP s’infla i la CUP i els comuns es desinflen

Un altre partit que millora, i en aquest cas de manera molt destacada, és el PP que se situa com la quarta força, amb un 12% dels vots. Els resultats obtinguts estan vuit punts per sobre dels aconseguits el 2021. Mentrestant, Vox es manté com a cinquena força amb un 8% dels suports, seguit de Comuns Sumar, amb un 8% i empitjorant resultats dos punts, de la CUP, amb un 4% i empitjorant resultats també dos punts, i d’Aliança Catalana, amb un 2% dels vots.

Cal destacar que, a diferència del que els cerdanyolencs van votar a les eleccions municipals d’ara fa un any, on Junts+ se situava com la sisena força, en aquestes eleccions hi ha hagut una aposta més destacada pels partits independentistes.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram