PDU Cerdanyola

Situació de l’abocador i imatge virtual del futur Centre Direccional. Foto: ADENC

Cerdanyola avança cap a la construcció del Centre Direccional, ara que el Govern ha aprovat concedir una subvenció de 16,8 milions d’euros a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per ressegellar l’abocador de Can Planas. L’ajut es concedirà a l’AMB perquè és la titular de la instal·lació. Es tracta d’una decisió que el Govern ha pres després de considerar la “singularitat” del dipòsit tant per la problemàtica ambiental que suposa com per la seva ubicació dins la corona metropolitana.

Cal recordar que el dipòsit de Can Planas, de 18 hectàrees de superfície, està situat dins del Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional, que vol construir un parc sobre l’abocador i habitatges i empreses al seu voltant. Aquest Pla, però, ha estat objecte de debat, perquè en l’espai s’ha evidenciat l’existència de residus, contaminació de les aigües subterrànies i emissions de biogàs. Ara, amb el ressegellat, tots aquests problemes haurien d’acabar-se.

Projecte “fonamental”

En aquest sentit, aquesta actuació es considera “fonamental” per al desenvolupament socioeconòmic de la zona i per garantir la preservació del medi ambient. Des del Govern asseguren que el projecte busca recuperar l’espai ocupat pel dipòsit com a zona verd i compatible amb la urbanització prevista dins del PDU. També destaquen que millorarà la connectivitat ecològica entre diferents àrees naturals de la regió, com la serra de Collserola i la serra de Galliners, i que implicarà una millora ambiental general pel que fa a la gestió dels residus.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram