Reunió generalitat

Moment de la reunió. Foto: Ajuntament

La licitació del contracte d’obres per construir la nova residència de gent gran de Ripollet ha quedat deserta a causa de l’augment de costos del projecte, que han crescut aproximadament un 20%. Davant d’aquesta situació, l’alcalde, Luís Tirado, i els tinents d’alcalde Roger Bayó i Sonia Martín es reunien en passat 25 d’octubre amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i el secretari general del departament, Oriol Amorós, per demanar-los més suport econòmic, ja que l’Ajuntament no podria fer front sol a aquesta despesa.

Inicialment, el pressupost del projecte era de 14,5 milions d’euros. L’Ajuntament tenia previst aportar 6,4 milions i també comptava amb una subvenció de 4,9 milions dels fons Next Generation. Els 3,2 milions restants els havia d’assumir la Generalitat. Ara, però, el pressupost del projecte ascendeix als 17,5 milions i, per tant, fan falta més diners, tot i que Tirado va explicar al conseller que l’Ajuntament podria arribar a assumir una part d’aquest increment.

A l’espera d’una resposta

Actualment, el consistori està esperant la resposta de la Generalitat, que haurà de confirmar si pot donar-los el suport econòmic necessari per fer realitat la residència. En el cas que ho faci, s’haurà de modificar el projecte, tornar-lo a aprovar per al ple i iniciar de nou la seva licitació. Per tant, tot plegat comportarà un retard en l’inici de les obres, que es preveia que poguessin començar aquest mateix any.

Amb tot, segons detallen des de l’Ajuntament, a la reunió el conseller hauria assegurat que la Generalitat tindria “molt d’interès a fer que aquest projecte tiri endavant”. Sobretot tenint en compte que Ripollet té una de les taxes de places de residència més baixa de Catalunya. En aquest sentit, l’alcalde recordava que tant la residència com el centre de dia per a la gent gran són equipaments “molt necessaris per a la ciutat”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram