Compromís espera que s’anul·li el segon estudi de Can Planas. Foto: Arxiu

Compromís per Cerdanyola creu que en un termini aproximat de tres mesos els tribunals emetran una sentència favorable que anul·li el segon estudi de l’abocador de Can Planas i reforci la impugnació del Pla Director del Centre Direccional.

Segons Miquel Nadal, un dels advocats de Compromís per Cerdanyola, “la divisió de l’estudi en dues licitacions, dictamen hidrogeològic i dictamen de gasos, amb uns imports de 60.000 euros i 50.000 euros respectivament, vulnera la Llei de Contractes del Sector Públic”. Nadal considera que amb aquesta doble licitació “es feia clarament un frau per evitar la publicitat deguda i convidar qui més interessava a l’Ajuntament” d’acord amb indicis com les prescripcions tècniques i administratives gairebé idèntiques. A més, l’advocat recorda que l’adjudicació la fa el director del Consorci, quan aquesta figura no existeix als estatuts de l’organisme. Nadal també manifesta dubtes sobre la competència del Consorci del centre Direccional “per raó de matèria” sobre aigües freàtiques i gasos.

Davant la demanda pel que consideren una “il·legalitat administrativa”, Nadal assegura que el Consorci ha donat una resposta molt abstracta i veu amb optimisme que els tribunals donin la raó a Compromís.

L’advocat manifesta que el pressupost es va portar a Ple Municipal sense presentar tota la documentació i sense que els grups municipals poguessin així fonamentar la seva opinió i decidir el seu vot.

Jorge Haro, membre de Compromís per Cerdanyola, assegura que l’anul·lació de l’estudi de Can Planas “servirà com a base per intentar impugnar el Pla Director del Centre Direccional, ja recorregut per la Plataforma Cerdanyola sense abocadors”.

Haro subratlla també que el pressupost de la doble licitació del segon estudi de Can Planas “no era real” i que finalment es van pagar gairebé 300.000 euros, i no els 110.000 inicialment previstos entre els dos dictàmens.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram