Visita al nou projecte social al Molí d’en Xec. Foto: Ajuntament

Nou projecte social a la ciutat. Fa uns dies es va presentar a la ciutadania l’horta social situada a l’àrea del Molí d’en Xec, on també estan ubicats els diferents horts municipals.

La iniciativa, que ha estat impulsada per la cooperativa El Jardinet, amb el suport econòmic de la Fundació “la Caixa” i l’aportació dels terrenys de mitja hectàrea, realitzada per l’Ajuntament, té per objectiu proporcionar la formació laboral i l’aprenentatge dins el sector de l’agricultura ecològica a persones en situació de vulnerabilitat social, al llarg d’un any. Actualment participen en el projecte 14 usuaris, tutelats pels Serveis Socials municipals. L’experiència ajudarà a cobrir les necessitats bàsiques d’autoconsum d’aliments frescos als participants i els excedents seran aportats a Càrites. El projecte fomentarà les relacions humanes, promourà la pertinença al grup i crearà xarxes de suport ciutadà.

La Caixa ha donat al projecte 45.000 euros, dins la tercera convocatòria de 2014 del Programa d’Ajudes a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment. Aquests diners han permès poder posar en marxa l’horta i poder realitzar totes les activitats que facilitaran la formació laboral de les persones en situació de vulnerabilitat social.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram