joves

30 joves van participar a l’agost en el casal. Foto: Ariadna Escoda/ACN

Marxar de vacances s’està convertint en un luxe, i aquest any, amb la inflació de preus encara més. Però per a moltes famílies, tenir durant tres mesos els fills a casa, acaba sent complicat. “Al cap i a la fi, són nens i necessiten sortir, moure’s i no parar”, comenta Montse Grau, treballadora social a una escola de Barberà. Una possibilitat que els pares tenen coberta durant tot el mes de juliol, que és quan a tots els municipis es fan els casals d’estiu, però no durant l’agost. El mes en el qual “se suposa que la gent marxa de vacances”, comenta Grau. “Encara que aquest no és el cas de les famílies més vulnerables”, afegeix.

Precisament per aquest motiu, al juliol l’Ajuntament de Barberà signava un acord amb la Fundació Probitas i la cooperativa Doble Via, per tirar endavant un casal d’estiu gratuït al mes d’agost, adreçat a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat i risc social. Una iniciativa que ha acabat amb valoracions molt positives tant per part de les famílies com dels 30 joves participants.

“El lleure és una necessitat que, tot i que de vegades no prioritzem ni tenim prou en compte, cal cobrir especialment en els infants”, comenta Grau. I és que, segons expliquen des de l’Ajuntament, “les activitats d’oci educatiu durant el període no lectiu contribueixen al seu benestar emocional i ajuden en el seu desenvolupament personal, les seves habilitats socials, valors i l’adquisició d’hàbits saludables”. D’aquí la importància de tirar endavant aquest casal, amb “joves que normalment, durant l’any, no tenen la possibilitat de tenir aquest lleure perquè les extraescolars són cares”, diu Grau.

Per tot això, des de l’Ajuntament valoren el projecte com un èxit, no només per oferir lleure als joves sinó perquè també “han vist cobertes les seves necessitats bàsiques d’alimentació”, expliquen des del consistori. Un altre aspecte a tenir en compte, ja que “avui dia moltes famílies no es poden permetre tenir una dieta equilibrada”, conclou Grau.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram