El mediàtic economista i catedràtic d’Estructura Econòmica de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, Santiago Niño Becerra, ha fet una xerrada a l’Institut Banús en la qual ha assegurat que “anem cap a un nou model econòmic que comportarà una concentració de poder i més desigualtats”.

Segons l’economista, “hi ha tres grans problemes als quals haurà de donar resposta el nou model que s’està dissenyant en aquests moments: el deute total és impagable, hi ha un excés de capacitat productiva i els recursos són escassos”. Aquests tres problemes, segons el catedràtic, s’emmarquen en “una crisi sistèmica que afecta tot el planeta i que demostra la transició cap a un altre model econòmic”.

Niño Becerra creu que el model cap al qual ens encaminem es caracteritzarà per ser “molt eficient i per una coordinació dels protagonistes, però tot plegat comportarà una concentració oligopolística i una desigualtat que també es vincula a un model de protecció social que anirà a menys”.

Pel que fa a la impossibilitat per pagar el deute, Santiago Niño Becerra afirma que una possible solució passa per “les compensacions i quitances”. No obstant això, veu més dificultats per fer front a l’excés de productivitat i l’escassetat de recursos que tindrem en un futur.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram